
У Тернополі стартував сезон ранніх овочів та фруктів. На прилавках «Овочевого ринку» вже можна придбати закарпатську полуницю, молоду картоплю, зелену цибулю, салати та інші сезонні продукти. Журналісти дізналися, що і за скільки зараз продають.
Полуниця та фрукти: новий сезон і зростання цін
На ринку вже з’явилася перша українська полуниця, вирощена на Закарпатті. Вартість за кілограм стартує від 175 грн. Водночас можна знайти дешевшу полуницю – приблизно за 150 грн, але вона меншого розміру та має менш привабливий зовнішній вигляд.
Ціни на яблука, навпаки, зросли. Деякі сорти коштують від 40 грн за кілограм, а сорт «Симиренка» подекуди продають навіть по 50 грн/кг.
Овочі: молоді врожаї та ціни на ринку
Овочеві прилавки заповнені свіжою зеленню та молодими овочами:
- Зелена цибуля, рукола, шпинат, листя салату – 10–15 грн за 100 грам
- Молода капуста – від 45 грн/кг (два тижні тому коштувала близько 75 грн)
- Молода картопля – в середньому 60 грн/кг
- Минулорічна картопля – 20 грн/кг
- Редиска – 45 грн/кг
- Кабачки – 70 грн/кг
- Гладкі огірки – від 25 грн/кг
- Огірки звичайних сортів – від 55 грн/кг
Продавці зазначають, що з кожним днем зростає асортимент місцевої продукції. Стара капуста вже майже зникла з прилавків, натомість усе більше покупців обирають свіжу городину нового врожаю.
У найближчі тижні очікується здешевлення сезонних овочів завдяки зростанню пропозиції та сприятливим погодним умовам. Слідкуйте за цінами, щоб не проґавити вигідні покупки!
Немає коментарів